Filters sluiten
van tot
 
Geen resultaten gevonden voor de filter!
2% GESPART
Adaware Antivirus Professional 2022 | voor Windows
Adaware Antivirus Professional 2022 | voor Windows
 • 1 PC
 • 1 jaar
 • Alle talen
 • Wereldwijd
 • E-mail
 • € 39,95 * € 40,95 *
  21% GESPART
  Adaware Antivirus Totaal 2022 | für Windows
  Adaware Antivirus Totaal 2022 | für Windows
 • 1 PC
 • 1 jaar
 • Alle talen
 • Wereldwijd
 • E-mail
 • € 59,95 * € 75,95 *

  Producten van Adaware Ltd.

  Adaware Ltd.

  Adaware - professionaliteit en ondersteuning voor elke gelegenheid

  Wie zich tegen gevaren van het World Wide Web wil beschermen, doet tegenwoordig meestal een beroep op betrouwbare bedrijven die gespecialiseerd zijn in anti-virus programma's en andere beschermingsmaatregelen. Adaware is beslist een van deze zeer gespecialiseerde bedrijven, zoals bewezen wordt door programma's als Adaware Antivirus Professional of Adaware Antivirus Total. Het Canadese softwarebedrijf combineert professionele service met een gebruiksvriendelijke lay-out, zodat zowel professionals als leken hun systemen met afdoende bescherming kunnen uitrusten. De bescherming van een Adaware programma gaat verder dan je zou verwachten. Dit komt omdat je enerzijds beschermd bent tijdens je surfactiviteiten, dus in principe ervaar je live bescherming, en anderzijds kun je handmatig gaan zoeken om malware die al op je systeem aanwezig is op te sporen en te verwijderen. Een ander groot voordeel dat je geniet als je Adaware software gebruikt is de 24/7 beschikbare klantendienst, die je altijd helpt als je ooit problemen hebt met je programma.

  Nu ben je misschien wat slimmer over de firma Adaware en bijbehorende programma's, maar waar is antivirus software toch voor nodig? Om dit te begrijpen moet je iets leren over de gevaren op het net.

  Gevaren van het World Wide Web

  Natuurlijk weet je al dat de moderne mens bijna al zijn informatie van het Internet haalt en er een groot deel van zijn vrije tijd aan besteedt. De moderne communicatie is ook bijna geheel naar het internet verschoven. Er bestaan talloze chat portalen of de sociale media voor dit doel. Vooral de laatste stellen mensen in staat over de hele wereld met elkaar te communiceren, meningen uit te wisselen, blogbijdragen en -berichten te publiceren, onderwerpen met elkaar te bespreken en persoonlijke profielen aan te maken.

  In gewone taal betekent dit dat elke dag een onvoorstelbare hoeveelheid gegevens wordt gebruikt, gedeeld en verwerkt. Vooral in de sociale media is de publicatie van de meeste gegevens opzettelijk, maar er zijn ook andere gevallen. Vooral diefstal of misbruik van gegevens is de laatste jaren toegenomen, omdat ook cybercriminelen de diepten van het internet afspeuren om nieuwe manieren te vinden om hun doel te bereiken. Vaak maken deze cybercriminelen gebruik van speciale sluwheid en listen die zelfs zonder een goed antivirus programma niet ontdekt zouden kunnen worden.

  Valse websites en e-mails

  Een bijzonder groot gevaar komt van valse websites en e-mails die ofwel al malware bevatten of je overhalen op bepaalde links te klikken die dan een malware download starten. Het lastige van zulke websites of e-mails is dat ze er meestal bedrieglijk echt uitzien.

  Je herinnert je misschien nog wel de structuur van een typische e-mail van je bank. Je kent de kleuren, watermerken, flapteksten, handtekeningen en links die in een originele e-mail gebruikt worden. Hetzelfde geldt, natuurlijk, voor de homepage van je bank, die op een bepaalde manier gestructureerd is. Maar zoals reeds gezegd, zijn de mogelijkheden voor cybercriminelen in de loop van de tijd ook gegroeid, niet gekrompen. Daarom is de georganiseerde cybercriminaliteit nu in staat bedrieglijk echte websites of e-mails te maken, die nauwelijks van de originelen te onderscheiden zijn.

  De structuur, lay-out en eventuele handtekeningen worden nagemaakt en gebruikt om de website of e-mail zo betrouwbaar mogelijk te laten lijken. Je denkt nu misschien dat je nooit in zo'n truc zou trappen, nietwaar? Je hebt echter niet helemaal gelijk met deze veronderstelling, die overigens door de meeste mensen gedeeld wordt. Vooral in tijden van online bankieren komen zulke gevallen steeds vaker voor en moeten steeds meer slachtoffers hulpeloos toezien hoe hun gegevens tegen hen gebruikt worden.

  Een voorbeeld hiervan is de klassieke ransomware. Malware wordt op de computer van het slachtoffer gedownload via een betrouwbaar uitziende link op een website of in een e-mail. Zodra de malware, in dit geval de ransomware, op het systeem is, worden alle bestanden op de harde schijf versleuteld, zodat je er geen toegang meer toe hebt. Vervolgens wordt je een grote som geld afgeperst. Je kunt nu de gegevens gratis kopen of het zonder doen, en in het ergste geval zul je massaal gegevensverlies moeten accepteren. Vooral in bedrijven kan zo'n incident existentiële gevolgen hebben.

  Een ander voorbeeld is phishing. Hier, op een betrouwbare website die bijvoorbeeld de homepage van je bank kopieert, wordt je gevraagd je inloggegevens in te voeren om in te stemmen met nieuwe voorwaarden, aanbiedingen te bekijken of zogenaamd belangrijke informatie te ontvangen. Zodra de inloggegevens inclusief je wachtwoord zijn ingevoerd, krijgen cyber misdadigers toegang tot je rekeningen en, in het ergste geval, tot je geldreserves.

  Malware via boodschappendiensten

  Misschien is dit je al overkomen: je ontvangt een vreemd bericht van een vriend of kennis binnen een messenger dienst, bijvoorbeeld op een bepaald social media platform, dat een link bevat. De vermeende vriend vraagt je op de overeenkomstige link te klikken. Als je dit doet, zit kwaadaardige software in een mum van tijd op je systeem en je stuurt ook onbedoeld een bericht met dezelfde inhoud naar mensen op je vriendenlijst.

  Hoe kan Adaware helpen?

  Optimale virusbescherming van Adaware kan ervoor zorgen dat zulke incidenten in de kiem gesmoord worden. Betrouwbare antivirus programma's, zoals Adaware Antivirus Professional en Adaware Antivirus Total, gebruiken hoofdzakelijk scans om je tegen de gevaren van het World Wide Web te beschermen. Realtime scans bewaken je de klok rond en vergezellen je op elk uitstapje naar het Internet. Als je een met malware geïnfecteerde website tegenkomt, op een overeenkomstige link klikt of met een andere bedreiging wordt geconfronteerd, registreert de real-time scan dit direct en schakelt de bedreiging uit. De website wordt geblokkeerd en eventuele downloads worden onmiddellijk gestopt.

  Als er toch malware op je computer verstrikt raakt, weet Adaware virusbescherming je ook hier te helpen. Het systeem kan volledig gescand worden, zodat de software snel geïnfecteerde bestanden kan opsporen. Als het gevonden wordt, wordt het aangetaste bestand onmiddellijk naar een quarantaine gebied verplaatst en word je op de hoogte gebracht van de vondst.

  Als je ooit problemen hebt met de software of bepaalde dingen niet begrijpt, is de klantenservice 24/7 beschikbaar. Hier word je op elk moment geholpen als de nood aan de man komt. Maar ook zonder ervaring met antivirus programma's zul je het gemakkelijk te gebruiken vinden.

  Laatst bekeken