Filters sluiten
 
van tot
 
Geen resultaten gevonden voor de filter!
42% GESPART
VMware Fusion 11 Pro Mac
VMware Fusion 11 Pro Mac
 • 1 Mac
 • Permanent geldig
 • Meertalig
 • Weltweit
 • E-mail
 • € 69,95 * € 119,90 *
  50% GESPART
  VMware Workstation 14 Pro
  VMware Workstation 14 Pro
 • 1 PC
 • Permanent geldig
 • Engels
 • Weltweit
 • E-mail
 • € 74,95 * € 149,90 *
  55% GESPART
  VMware Workstation 15 Pro
  VMware Workstation 15 Pro
 • 1 PC
 • Permanent geldig
 • Engels
 • Weltweit
 • E-mail
 • € 88,95 * € 198,90 *
  49% GESPART
  VMware Workstation 16 Pro
  VMware Workstation 16 Pro
 • 1 PC
 • Permanent geldig
 • Engels
 • Weltweit
 • E-mail
 • € 111,95 * € 219,95 *
  46% GESPART
  VMware Workstation 16 Pro
  VMware Workstation 16 Pro
 • 1 PC
 • Permanent geldig
 • Engels
 • Weltweit
 • E-mail
 • € 149,95 * € 279,95 *

  Producten van VMware

  VMware

  VMware - Virtualisatie aan de top van de technologie

  Als er één verworvenheid van de technologie is die grote mogelijkheden biedt voor zowel thuisgebruikers als bedrijven, dan is het virtualisatie. Virtualisatie programma's zoals VMware Workstation 14 Pro, VMware Workstation 15 Pro of VMware Workstation 16 Pro bieden je de volledige service als je je systeem wilt virtualiseren. Het maakt niet uit of je de virtualisatiesoftware op een Windows PC of op een MAC wilt gebruiken, want er is onder andere VMware Fusion 11 Pro Mac, waarmee je ook op een Mac kunt virtualiseren. Maar voor je beslist of VMware kopen een verstandige optie is, moet je voldoende geïnformeerd zijn over de veelzijdige mogelijkheden van virtualisatie.

  Wat betekent virtualisatie en waar wordt het voor gebruikt?

  Voor je de eigenlijke voordelen van programma's als VMware Workstation verduidelijkt, moet je eerst begrijpen wat de term virtualisatie inhoudt. In principe betekent het dat, bijvoorbeeld, een extra virtuele ruimte wordt gecreëerd op een computer die al voorzien is van een besturingssysteem en alle nodige functies. Binnen deze ruimte kunnen dan zogenaamde virtuele machines gemaakt worden. In principe zijn dit virtuele computers waarop een ander besturingssysteem geïnstalleerd is dan op de hoofdcomputer. Deze computers, gemaakt zonder extra hardware, kunnen heel nuttig zijn in zowel privé als professionele omgevingen.

  Zoals je waarschijnlijk al weet, is niet elke toepassing functioneel op elk besturingssysteem of überhaupt te vinden. Een perfect voorbeeld hiervan is een gewone Windows PC en een Mac. Typische Windows programma's, zoals Microsoft Office 365 en alle onderdelen die het bevat, zijn normaal gesproken niet beschikbaar op een Mac. De gebruikte soorten gegevens kunnen ook sterk variëren, zodat ook de leesbaarheid vaak niet gegarandeerd is. In een privé-omgeving kan dit hinderlijk zijn, maar vooral in de beroepswereld kan de workflow door dit probleem massaal worden belemmerd. Stel je voor dat je werkt op een filiaal van je bedrijf waarvan het hoofdsysteem de Mac is. Al het nodige werk wordt op dit systeem uitgevoerd en, uiteraard, in de juiste formaten opgeslagen. Een andere tak van je bedrijf werkt echter met Windows als hoofdbesturingssysteem, gebruikt de typische Windows programma's en bewaart natuurlijk ook de bestanden in de juiste formaten.

  Als er alleen binnen één afdeling gewerkt wordt, zal bijna niemand aan een VMware download denken, want virtualisatie zou een mooie eigenschap zijn, maar niet per se noodzakelijk in deze context. De situatie is anders als deze twee afdelingen moeten samenwerken, elkaars bestanden moeten gebruiken en eventueel dingen moeten toevoegen. Als je in zo'n situatie verkeert, is het zinvol om na te denken over de aanschaf van een programma als VMware Fusion 11 Pro Mac of VMware Workstation 16 Pro. Immers, als je niet over adequate virtualisatiesoftware beschikt, kan dat een enorme invloed hebben op de communicatie en gezamenlijke verwerking van gegevens tussen de twee afdelingen. In het ergste geval kan het bestand van het andere besturingssysteem zelfs niet geopend of gelezen worden. Gezamenlijke bewerking is onder deze omstandigheden ook niet mogelijk. Dit betekent dat sommige bestanden eerst moeizaam of met externe programma's van derden opnieuw geformatteerd moeten worden voor er samengewerkt kan worden. Juist om zulke problemen tegen te gaan overtuigt VMware met geweldige programma's die, naast hun effectiviteit, ook nog eens heel ongecompliceerd in gebruik zijn.

  Hoe werkt virtualisatiesoftware?

  Nu je je bewust bent van de noodzaak van virtualisatiesoftware, moet je ook begrijpen hoe zulke software werkt om uiteindelijk te kunnen beslissen of het zin heeft een VMware licentie te kopen en om welke reden.

  Het aanmaken van een virtuele machine werkt als volgt: Eerst wordt het gekozen programma, in dit voorbeeld VMware Fusion 11 Pro Mac, geïnstalleerd. Als de installatie voltooid is, kun je beginnen met het aanmaken van een virtuele kamer of een virtuele computer. Er kunnen tal van voorinstellingen gemaakt worden, zoals de beschikbare opslagruimte, het gebruikte besturingssysteem en vele andere aspecten. Zo heb je nu bijvoorbeeld de mogelijkheid om het Windows 11 besturingssysteem op je Mac te installeren en te gebruiken. Windows 11 kan niet alleen oppervlakkig gebruikt worden, maar alle functies en programma's die in Windows beschikbaar zijn, staan ook tot je beschikking, waarbij het niet uitmaakt of je een PowerPoint presentatie wilt maken, een Word tekstdocument wilt schrijven of op een andere manier Windows-typische bestanden wilt maken. In gewone taal, je krijgt volledige toegang tot een Windows besturingssysteem binnen je Mac, waarvan de mogelijkheden volledig tot je beschikking staan.

  Een ander voordeel is dat er geen extra hardware nodig is om een virtueel systeem te gebruiken. In het verleden was je, als je meerdere besturingssystemen tegelijk wilde gebruiken, gedwongen te investeren in minstens één extra fysieke machine, die tijd, ruimte en middelen kostte om te bouwen en te beheren. Op de lange duur was dit echter helemaal niet de moeite waard, want verouderde onderdelen moesten opnieuw gekocht en ingesteld worden. Virtualisatiesoftware biedt bedrijven dus vooral de mogelijkheid om hun afzonderlijke afdelingen flexibeler in te zetten zonder aan effectiviteit in te boeten.

  Beveiliging door de snapshot functie

  Een andere eigenschap moet zeker genoemd worden: de snapshot functie. Natuurlijk kunnen er zelfs met de beste virtualisatiesoftware problemen of crashes optreden. Met programma's als VMware Workstation 15 Pro ben je echter beschermd tegen zulk gegevensverlies. Je krijgt de mogelijkheid om een opslagpunt van je virtuele machine te maken waarop je altijd kunt terugvallen. In gewone taal betekent dit dat, zelfs als je op het punt komt waar je virtuele besturingssysteem niet meer werkt zoals je wilt, of een overbodig programma geïnstalleerd is, je de virtuele machine eenvoudig kunt herstellen naar de toestand van het geheugenpunt.

  Moet je een VMware licentie kopen?

  In elk geval is VMware de moeite waard voor zowel zakelijk georiënteerde toekomstige klanten als voor particulieren. Je kunt op vele manieren profiteren van de functies en voordelen van virtualisatie. Zorg er echter voor dat je de juiste software voor het juiste besturingssysteem koopt, zodat je investering de moeite waard is. Verder moet je nagaan in welke mate virtualisatie in je bedrijf moet plaatsvinden. Het maakt verschil of je alleen een besturingssysteem wilt uitproberen of de virtualisatiesoftware voor belangrijke professionele doeleinden moet gebruiken.

  Laatst bekeken